Š.m. lapkričio 15 d. Vengrijoje Dobogoko mieste prasidėjo 12-oji Pasauliečių pranciškonų ordino Generalinė Kapitula. Į Kapitulą atstovauti daugiau nei 400 tūkstančių Pasauliečių pranciškonų ordino narių susirinko 100 delegatų iš 57 šalių.

Pirmosios sesijos metu į delegatus kreipėsi Pasauliečių pranciškonų ordino Generalinė ministrė Encarnacion del Pozo, OFS, kuri pristatė šiandieninę Pasauliečių pranciškonų ordino ir Pranciškoniškojo jaunimo brolijų situacija pasaulyje. Šios sesijos metu buvo išklausytos ir patvirtintos Tarptautinės pasauliečių pranciškonų ordino tarybos bei Generalinių dvasinių asistentų konferencijos veiklos ir finansinės ataskaitos.

Antrojoje sesijos buvo diskutuojama apie Pasauliečių pranciškonų ordino vietą Bažnyčioje ir pasaulyje, pašaukimą šventumui, sprendžiami su ordino narių ugdymu ir misija visuomenėje susiję klausimai bei daugelis kitų.

Lapkričio 19-ąją, trečiosios sesijos posėdžiui pirmininkaujant Mažesniųjų brolių konventualų ordino Generaliniam ministrui br. Marco Tasca, OFM Conv. išrinkta naujoji Pasauliečių pranciškonų ordino vadovybė – Generaline ministre antrai šešerių metų kadencijai išrinkta ses. Encarnacion Del Pozo, OFS iš Ispanijos, o Generaliniu viceministru išrinktas br. Doug Clorey, OFS iš Kanados. Tarptautinės pasauliečių pranciškonų ordino tarybos Prezidiumo nariais išrinkti ses. Consuela Nunez, OFS iš Venesuelos, ses. Lucy Almiranez, OFS iš Filipinų, br. Tibor Kauser, OFS iš Vengrijos, ses. Michele Altmayer, OFS iš Prancūzijos, ses. Maria Aparecida Crepaldi, OFS iš Brazilijos, br. Edward Kreuzer, OFS iš Austrijos, br. Benedetto Lino, OFS iš Italijos ir pranciškoniškojo jaunimo atstovė ses. Ana Fruk iš Kroatijos.

Iki Kapitulos pabaigos, kuri numatyta lapkričio 22 dieną, dar bus patvirtinta 2008-2011 metų veiklos programa bei biudžetas.

 

Tarptautinės pasauliečių pranciškonų ordino tarybos narys
Br. Nerijus Čapas, OFS