Gegužės 21-28 dienomis šventėme Laudato Si savaitę, skirtą paminėti aštuntąsias popiežiaus Pranciškaus enciklikos Laudato Si apie rūpinimąsi bendrais namais paskelbimo metines. Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino brolijos dalijasi savo idėjomis, įkvėpimais ir kūriniją saugančiomis iniciatyvomis.

Skuodo Švč. Trejybės brolijos sesės perskaitė popiežiaus Pranciškaus encikliką Laudato Si ir ją aptarė gegužės 28-ąją vykusio brolijos susirinkimo metu. „Enciklikoje popiežius Pranciškus rašo, kad rūpindamiesi kūrinija visi galime bendradarbiauti kaip Dievo įrankiai, kiekvienas pagal savo kultūrą bei patirtį, savo iniciatyvas ir gebėjimus. Kadangi visos turime sodą ar daržą, nutarėme vazonėliuose išauginti prieskoninių žolelių, prisidžiovinti vaistažolių. Per Žolinę vazonėlius su prieskoniniais augalais bei gražiai įpakuotomis vaistažolėmis dovanosime parapijiečiams, po šv. Mišių juos vaišinsime savo surinktų žolelių arbata. Tai būtų pagal mūsų gebėjimus. Prie šios iniciatyvos pakvietėme prisijungti Carito savanorius, tai būtų mūsų bendradarbiavimas“, – rašo Skuodo brolijos sesės. Primename, kad 2019 m. Skuodo Švč. Trejybės brolija laimėjo ekologiškiausios OFS-Jaupra brolijos nominaciją.

Laukiame ir kitų brolijų pasidalijimų el. paštu: ofs.lietuvoje@gmail.com iki birželio 4 dienos.

Vienas iš šių metų Laudato Si savaitės pasiūlymų – bendruomenėse organizuoti dokumentinio filmo „Laiškas“ peržiūrą. Pusantros valandos trukmės dokumentinio pobūdžio filmas „Laiškas“ – tai popiežiaus Pranciškaus ir skirtingų žmonių iš Indijos, Senegalo, Havajų ir Brazilijos Amazonės istorijos. Kiekvienas šių vietinių lyderių atstovauja negirdimam – laukinės gamtos, čiabuvių, jaunimo, vargšų – balsui.

Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino
sekretoriato informacija