Gruodžio 30 – sausio 1 d. Šv. Pranciškaus onkologijos centre Klaipėdoje vyko antrasis Pranciškoniškosios šeimos savaitgalis jaunimui, į kurį susirinko jaunimas iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Trakų, Ukmergės ir kitų miestų. Savaitgalis buvo pavadintas „Pakeliui į Lisaboną: Klaipėda“.

Penktadienio programa prasidėjo brolijos vakaru, kurio metu vyko grupelių „Degantis krūmas“, „Raudonoji jūra“, „Mana iš dangaus“ ir „Pažadėtoji žemė“ prisistatymai. Po vakarienės br. Astijus Kungys OFM susiejo Išėjimo knygos pasakojimą su mūsų gyvenimu, vyko Švč. Sakramento Adoracija su šlovinimo giesmėmis. Šeštadienio ryto maldos metu jaunimas susipažino su psalmių malda ir kiekvienas kūrybingai iš atskirų eilučių sudėliojo sau aktualią psalmę. Toliau laukė paslaptingoji kelionė per „raudonąją jūrą“ į  „pažadėtąją žemę“: keltu persikėlę į Smiltynę savaitgalio dalyviai su Šventuoju Raštu ir rožinio malda keliavo per „dykumą“, kol surado „rojų“. Užkandus jaunimo laukė staigmena – ekskursija į Jūrų muziejaus akvariumą su užduotimi „skaityti“ ir pažinti Kūrėją per kitą Šventąjį Raštą, t.y. kūriniją. Jūrų muziejuje pasitiko pingvinai, ruoniai, rajos, spalvingos ir raštuotos žuvys, koralai bei daugybė kitų nuostabą keliančių Dievo kūrinių. Sugrįžę jaunuoliai patys gaminosi šventinę vakarienę, kurią papuošė vaizdo ištraukos iš „Cirque du Soleil“ programos. Sesė Ines Portugal Encinas FMSC iš Bolivijos dalijosi savo gyvenimo liudijimu – apie tai, kaip Viešpats ją pašaukė „išeiti“, ir ką jai teko „palikti“, pasirinkus pranciškonės misionierės kelią. Jaunimą dar kartą aplankęs brolis Astijus padarė įvadą į Eucharistijos ir Susitaikinimo sakramentų šventimą, pasakojo apie išpažinties patirtis savo gyvenime. Naujuosius metus jaunimas pasitiko šv. Mišiose kartu su Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios bendruomene. Naujametinė naktis žadėjo mažai miego ir daug linksmybių: žaidimų, apsikeitimų dovanėlėmis, džiaugsmingos bendrystės… Sekmadienio rytą, po maldos, padėkos ir pasidalijimo rato dalyviai tvarkėsi, dalyvavo sekmadienio šv. Mišiose, kartu pietavo ir atsisveikino iki kitų susitikimų.

Kiti Pranciškoniškosios šeimos savaitgaliai jaunimui vyks 2023 m. vasario 24-26, balandžio 29 – gegužės 1 dienomis. Birželio 24 – liepos 2 d. Pakutuvėnuose vyks „Spoleto“ stovykla jaunimui, o liepos pabaigoje bus organizuojama pranciškoniškojo jaunimo grupės kelionė į Pasaulio jaunimo dienas Lisabonoje, Portugalijoje.

Nuotraukų galerija

Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino
sekretoriato informacija