Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino ir Lietuvos pranciškoniškojo jaunimo brolijos nacionalinės tarybos balandžio 5-11 d. skelbia Gailestingumo savaitės akciją „Eik ir atstatyk mano namus“ ir kviečia labai konkrečiam gailestingumo darbui – paaukoti dviem vietinėms Kroatijos OFS brolijoms (Čuntic ir Sisak) ir trims pranciškonų parapijoms, kurios atsidūrė 2020 m. gruodžio 29 d. įvykusio 6.3 balo stiprumo žemės drebėjimo epicentre. Nuo centrinėje Kroatijos dalyje vykusio žemės drebėjimo nukentėjo apie 70 procentų pastatų, tarp jų ir Sisak katedra.

Akcija vyks tik vieną savaitę, po Dievo Gailestingumo sekmadienio visos surinktos lėšos bus pervestos Kroatijos nacionalinei brolijai. Savo brolijos arba asmeninę auką šiam tikslui galite pervesti į sąskaitą (Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordinas; AB SEB banko sąsk. nr. LT28 7044 0600 0360 4017; mokėjimo paskirtis – Kroatijai).

Atsiliepkime į šį Kroatijos Pranciškoniškosios šeimos pagalbos prašymą. Kaip rinkdamas akmenis bažnyčių atstatymui sakė šventasis Pranciškus: „Vienas akmuo – vienas palaiminimas. Du akmenys – du palaiminimai“. Būkite palaiminti nesuskaičiuojamais palaiminimais!

Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino
sekretoriato informacija