Iliustracija (autorius Tsvangirayi Mukwazhi): Kovo 30 dieną Zimbabvei paskelbus nacionalinį karantiną dėl koronaviruso, berniukas sėdi eilėje gauti gamtinių dujų maistui gaminti. 

Pasaulinė koronaviruso pandemija neaplenkė ir Afrikos šalių, tarp jų ir tų, kuriose šiuo metu vykdomi socialinės akcijos „Well4Africa“ projektai. Kovo pradžioje startavo du vandens projektai Sibi ir Kongo bendruomenėse Ganoje, o kovo viduryje finansavimas skirtas Fatimos Dievo Motinos parapijos vandens projektui Zimbabvėje.

Šiuo metu projektų darbai vietovėse sustabdyti šalims paskelbus karantiną. Jie bus atnaujinti iškart, kai tik valstybėse vėl bus leistos veiklos, kurioms būtinas fizinis žmonių darbas ir kontaktas.

Vietos projektų koordinatorių duomenimis, šalių gyventojai ir projekto paramos gavėjai yra kritinėje padėtyje: paskelbus karantiną daugelis liko be pajamų, dramatiškai trūksta maisto produktų, žmonės nėra tikri, ar turės iš ko prasimaitinti iki epidemijos pabaigos. Afrikos šalių pasauliečiai pranciškonai prašo užtarti juos malda, kad viruso plitimas kuo greičiau sustotų ir būtų išvengta daugelio mirčių.

Socialinės akcijos „Well4Africa“ informacija