Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija Vatikane kviečia švęsti Kūrinijos mėnesį, nuo rugsėjo 1 d. iki spalio 4 d. meldžiantis už kūriniją ir įvairiomis aplinkosauginėmis iniciatyvomis praktiškai įgyvendinant popiežiaus Pranciškaus encikliką „Laudato si“. Tuo tikslu Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino Nacionalinė taryba skelbia ekologiškiausios OFS-Jaupra brolijos konkursą!

Visą rugsėjo mėnesį vietines OFS ir Jaupra brolijas kviečiame kūrybingoms aplinkosauginėms iniciatyvoms! Jūsų iniciatyvos gali būti labai įvairios – sukurti nuotaikingą edukacinį filmuką klimato kaitos, atliekų problemos, biologinės įvairovės ar kitu klausimu, organizuoti praktinę akciją (pvz. savaitę be automobilio ar mėsos), pakviesti parapijiečius diskusijai apie savo ekologinio pėdsako sumažinimą, pravesti aplinkosauginę pamokėlę Pirmosios Komunijos ar kitoms vaikų grupėms ir pan.

Savo brolijoje vykdomų aplinkosauginių iniciatyvų aprašymus su nuotraukomis ar vaizdo klipais iki rugsėjo 30 dienos siųskite el. paštu: ofs.lietuvoje@gmail.com. Spalio 1-3 dienomis interneto puslapyje ofs.lt bus paskelbtas balsavimas, o spalio 4 d., per šv. Pranciškaus šventę, Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino Nacionalinė taryba paskelbs ekologiškiausią 2019 metų OFS arba Jaupra broliją ir ją apdovanos specialiais prizais.

Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino
sekretoriato informacija