Balandžio 16 d. Kaune, pas Dieviškosios Jėzaus Širdies seseris pranciškones vyko Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino Nacionalinis ugdymo seminaras. Į seminarą buvo pakviesti visų lygių ministrai ir ugdymo magistrai. Kelios dešimtys seminaro dalyvių susirinko iš Vilniaus, Lentvario, Marijampolės, Kauno, Panevėžio, Biržų, Kupiškio, Šiaulių, Kuršėnų, Plungės, Naujosios Akmenės, Palangos, Klaipėdos ir Kretingos.
Šiame Nacionaliniame ugdymo seminare ypatingas dėmėsys buvo skirtas atsakomybių pasiskirstymui brolijoje, Valandų liturgijos maldai bei 4 brolijos kojoms: maldai, ugdymui, brolystei ir apaštalavimui. Mokymus seminare vedė nacionalinis dvasinis asistentas br. Antanas Blužas OFM, nacionalinė ministrė Virginija Mickutė OFS ir nacionalinis ugdymo magistras kun. Gintaras Blužas OFS. Savo liudijimais dalijosi Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai bei Vilniaus Šv. Pranciškaus ir Bernardino brolijų atstovai. Gerojo Ganytojo sekmadienio išvakarėse vykusį ugdymo seminarą vainikavo Eucharistijos šventimas ir Švč. Sakramento Adoracijos valanda.

Toks Nacionalinis ugdymo seminaras buvo organizuojamas jau ketvirtą kartą. Panašūs seminarai vyko 2012 metais Kretingoje, 2013 metais Vilniuje ir 2015 metais Kaune.

Nacionalinės tarybos informacija

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA