21df9fac9eb147905de06d680c02ddfaf71907a2

Gegužės 12 d. Klaipėdos šv. Brunono Kverfurtiečio parapijoje vyko Pranciškoniško pašaukimo diena. Šv. Mišias aukojo Lietuvos pranciškoniškojo jaunimo brolijos nacionalinis dvasinis asistentas br. kun. Antanas Blužas OFM, giedojo Rasa Lapienė OFS ir Kretingos OFS brolija. Šv. Mišių metu penki prie Mažesniųjų brolių konventualų vienuolyno besikuriančios Jaupra brolijos nariai buvo įvesdinti į Pasiruošimą Pažadui.

Pašaukimų dienos metu nacionalinė ministrė Virginija Mickutė OFS pristatė Pranciškoniškąją šeimą ir Pasauliečių pranciškonų ordiną, o nacionalinė Jaupra atsakingoji už ugdymą Rasa Lazdauskaitė papasakojo apie pranciškoniškojo jaunimo pašaukimo kelionę. Savo pašaukimo liudijimais pasidalijo Kretingos OFS brolijos nariai Regina Gagilienė ir Rimantas Radzevičius, prisistatė besikurianti Klaipėdos šv. Brunono Kverfurtiečio Jaupra brolija.

Teatlygina Viešpats visiems, prisidėjusiems prie šios brolystės šventės, ir telaimina Jaupra ir OFS brolijų kūrimąsi prie Mažesniųjų brolių konventualų vienuolyno.

Nacionalinės tarybos informacija