7fb611846d32ffbdeb8cXIV Generalinė Pasauliečių pranciškonų ordino (OFS) kapitula Asyžiuje išrinko naująjį generalinį ministrą ir jo komandą – Tarptautinės Pasauliečių pranciškonų ordino tarybos (CIOFS) Prezidiumą.

Ketvirtadienio rytą Kapitulos delegatai pirmu balsavimu išrinko naująjį Ordino generalinį ministrą, kuriuo tapo Tiboras Kauseris OFS iš Vengrijos. Tiboras Kauseris buvo kadenciją baigusio CIOFS Prezidiumo narys ir ministro pareigas eis 2014–2020 metais. Tiboras Kauseris tapo ketvirtuoju OFS generaliniu ministru. Prieš tai šias pareigas ėjo trys moterys: Manuela Mattioli, Emanuela de Nunzio ir Encarnita del Pozo.

Generaline viceministre pirmuoju balsavimu išrinkta Marija Consuelo (Chelito) de Núñez OFS iš Venesuelos.

Išrinkti ir kiti septyni CIOFS Prezidiumo nariai, kurie bus atsakingi už skirtingus pasaulio regionus, ir tarptautinis pranciškoniškojo jaunimo koordinatorius. Visi jie pareigas eis 2014-2020 m.

Ana Fruk iš Kroatijos tapo atsakinga už angliškai ir vokiškai kalbančią Europos dalį. Ji pastaruosius šešerius metus buvo tarptautinė pranciškoniškojo jaunimo koordinatorė.

Ana Marija Raffo iš Peru bus Ispanijos ir Lotynų Amerikos regiono koordinatorė.

Attilio Galimberti iš Italijos koordinuos angliškai ir itališkai kalbančią Europos dalį.

Michelis Janianas iš Libano išrinktas prancūzakalbių šalių koordinatoriumi.

Silvija Diana iš Argentinos išrinkta portugališkai ir ispaniškai kalbančių Pietų Amerikos šalių koordinatore.

Jenny Harrington iš Pietų Afrikos išrinkta tarptautine angliakalbio Šiaurės Amerikos ir Afrikos regiono koordinatore.

Augustine Young iš Pietų Korėjos išrinktas į CIOFS Prezidiumą koordinuoti Azijos-Okeanijos regioną.

Andrea Odak iš Bosnijos ir Hercogovinos išrinkta tarptautine pranciškoniškojo jaunimo koordinatore. Ji bus pilnateisė CIOFS Prezidiumo narė.

Bernardinai.lt