fc8713d931Nuo rugsėjo 20 d. Marijos radijo eteryje jau trečiąjį sezoną pradeda „Porciunkulė“ – laida apie Pranciškoniškąją šeimą Lietuvoje ir pasaulyje.

Porciunkulė (arba „dalelytė“, išvertus iš italų kalbos) – tai Italijos mieste Asyžiuje esanti mažytė Švč. Angelų Marijos bažnytėlė, kurią savo rankomis atstatė šv. Pranciškus. Čia Pranciškus išgirdo Evangeliją ir suprato savo pašaukimą, čia jis priėmė savo pirmuosius brolius ir naujo gyvenimo trokštančią Klarą, iš čia jis brolius po du išsiuntė misijoms, iš čia jis ir pats iškeliavo į Dangiškojo Tėvo namus. Taip nedidelė Asyžiaus pakelėje stovėjusi koplyčia tapo pranciškonų širdimi, kuriai Pranciškus iš popiežiaus Honorijaus III išprašė visuotinių atlaidų malonę – švenčiamą kasmet rugpjūčio 2 dieną.

Kiekvieną šeštadienio vakarą, 20 valandą, jus kviečiame į Porciunkulę – mažąją Asyžiaus bažnytėlę, kuri simbolizuoja šv. Pranciškaus širdį, ir kuri mus – Pranciškoniškąją šeimą – visada kviečia į susitaikinimą su savimi, su kitais, su kūrinija ir su Dievu.

Laidą kuria pasauliečiai pranciškonai ir pranciškoniškasis jaunimas. Visų sezonų „Porciunkulės“ laidų archyvą galite rasti internetinėse svetainėse www.marijosradijas.lt arbawww.jaupra.lt.