Kovo 18 dieną, šeštadienį, Kauno Šv. Jurgio konvente vyko nacionalinis ugdymo seminaras, kuriame dalyvavo regioninių ir vietinių brolijų ministrai bei ugdymo magistrai. Jis buvo skirtas aptarti, kaip praktiškai naudotis nacionaline ugdymo programa ir jos priedais.

Pirmąjį mokymą tema „Pranciškoniškasis dvasingumas ir taisyklės“ sakęs nacionalinis dvasinis asistentas br. Antanas Blužas OFM akcentavo, jog pasauliečiai pranciškonai savo susirinkimuose turėtų pirmenybę teikti pranciškoniškiems šaltiniams, o ne kitai dvasinei literatūrai. Būtent Pranciškoniškosios šeimos nariai neša atsakomybę perduodant autentišką dvasingumą naujiems žmonėms ir išsaugant šį dvasingumą ateities kartoms. Br. Antanas Blužas taip pat akcentavo, jog gyventi pranciškoniškuoju dvasingumu padeda konkrečios taisyklės – Regula ir Konstitucijos, kurios turėtų būti kiekvieno pasauliečio pranciškono įkvėpimo šaltinis.

Po pietų nacionalinė ministrė Virginija Mickutė OFS išsamiai pristatė nacionalinę ugdymo programą ir jos priedus bei davė visiems dalyviams išspręsti testą, parodantį, kokias žinias turėtų būti įgijęs kiekvienas kandidatas, baigęs devynių mėnesių ugdymą pagal nacionalinę ugdymo programą.

Paskutinėje programos dalyje Virginija Mickutė OFS, Monika Midverytė OFS ir Rimantas Radzevičius OFS pateikė dešimties praktinių žingsnių gaires atitinkamai visų lygių ministrams, ugdymo magistrams ir broliškiems vadovams.

Daugiau nuotraukų galite rasti čia.

 

Nacionalinės tarybos informacija