JauPraRamybės ir gėrio!

Š.m. vasario 11-13 dienomis Bernardinuose, Vilniuje vyks Lietuvos pranciškoniškojo jaunimo susitikimas. Nors iš tiesų Lietuvos pranciškoniškasis jaunimas susitiks jau dešimtą kartą, tačiau tai bus 5-asis oficialus Jaupra nacionalinės brolijos susitikimas.

Šis susitikimas yra svarbiausias Jaupra metų renginys, pirmiausia skirtas krikščioniškam, pranciškoniškam ir žmogiškam jaunimo ugdymui. Šiemet gilinsimės į brolio Pranciškaus gautą gyvenimo misiją: „Eik ir atstatyk mano namus, kurie, kaip matai, griūva“. Kartu ieškosime, dalysimės, kokius „namus“ atstatyti šiandien Viešpats kviečia mus – pranciškoniškąjį jaunimą? Vėl kartu žengsime prie Jo, gyvojo akmens, kad patys, kaip gyvieji akmenys, statydintumės į dvasinius namus (plg. 1 Pt, 2, 4-5).

2011-uosius metus Lietuvos ganytojai paskelbė Dievo Gailestingumo metais, ragindami giliau išgyventi šį slėpinį ir stiprinti sąmoningo krikščioniško gyvenimo liudijimą. Džiaugiamės, kad šiemet mūsų metinis susitikimas vyksta Dievo Gailestingumo mieste, kuriame mūsų laukia pažintis su įvairiomis Vilniaus vienuolijomis ir piligrimystė į Dievo Gailestingumo šventovę.

Iš anksto dėkojame Vilniaus Bernardinų Jaupra brolijai už didžiulį darbą ir dar didesnę meilę, su kuria rengiatės priimti gausybę brolių ir sesių. Susitikime laukiame visos Pranciškoniškosios šeimos: mūsų dvasinių asistentų, brolių ir sesučių, pasauliečių pranciškonų ir visų jūsų – iš Kretingos, Vilniaus, Klaipėdos, Telšių, Kauno, Šiaulių, Jonavos ir kitų Lietuvos miestų. Kvieskite ir atsivežkite visus Jaupra besidominčius savo draugus, kad kartu paliudytume džiaugsmą gyventi Evangelija pranciškoniškoje brolijoje.

Iki susitikimo vasario mėnesį Bernardinuose!

Lietuvos pranciškoniškojo jaunimo brolijos Nacionalinė taryba

 

Plačiau apie susitikimo programą ir registraciją skaitykite čia.